Kenneth, What’s the Frequency?

Dan Rather

Den fjärde oktober 1986 är det välkända nyhetsankaret Dan Rather  på väg hem från vänner till sin lägenhet på Manhattan när han stöter ihop med två män i trettioårsåldern. ”Vad är frekvensen Kenneth?” frågar en av dem och när Rather förklarar att de tagit fel på person så attackeras han med ett knytnävsslag. Männen jagar in honom i lobbyn till ett hus och under sparkar och slag fortsätter de fråga ”Kenneth” om frekvensen. Dörrvakten och husföreståndaren kommer till Rathers undsättning och de två angriparna försvinner från platsen. Dan Rather tvingas tillbringa en tid på sjukhus.

Attacken förblev ett mysterium och inspirerade många spekulationer. Frasen ”Kenneth, What’s the Frequency?” dök med jämna mellanrum upp i populärkulturen.

Nio år senare ansågs mysteriet vara löst när Dan Rather identifierade sin angripare som en viss William Tagert. Tagert hade tre år tidigare försökt ta sig in i NBC:s studio i Rockefeller Center med ett vapen och blivit stoppad av teknikern Campbell Theron Montgomery som han då sköt ihjäl. Dådet skall ha begåtts eftersom Tagert, som led av schizofreni, trodde att tv-bolagen övervakade honom.

Fortfarande kvarstår vissa frågor. Var det verkligen Tagert som attackerade Rather? Vem var i sådana fall den andre mannen? Och vem är egentligen Kenneth?

Facebook-kommentarer:

One Response to “Kenneth, What’s the Frequency?”

  1. […] en ensam bardval. Den specifika valen är lätt att följa eftersom dess sång ligger på en frekvens av 52 hertz. Alla andra bardvalars sång ligger inom frekvenserna 15 till 25 hertz. Här kan man […]


Leave a Reply