When Anteaters Attack

Behöver jag frukta myrsloken? är en fråga som många ställer sig. Svaret är tveklöst ja. Även om jättemyrsloken vanligtvis är en fridsamt varelse så är det faktiskt ett fullständigt livsfarligt djur. När den känner sig hotad så kan den ställa sig på bakbenen och utdela kraftfulla slag eller försöka fånga sin fiende i en björnkram. Nämnde jag jättemyrslokens klor?

Klorna på bilden kommer från en jättemyrslok och från en velociraptor. Den större klon kommer från myrsloken. Jag tar det igen, myrsloken har alltså större klor än en freaking raptor! Klorna använder den för att riva sönder myrstackar och trädstammar och för att döda jaguarer och pumor!

Trots idogt sökande så har jag inte hittat någon statistik över hur många människor som dödas av jättemyrslokar. Men 2007 så avled en zooskötare i Buenos Aires när hennes mage och ben revs sönder av en jättemyrslok.

Trots att myrsloken är ett sådant fruktansvärt djur så finns det mig veterligen ännu ingen skräckfilm med dem i huvudrollen, trots att det till och med finns en om vildsvin.

Facebook-kommentarer:

One Response to “When Anteaters Attack”

  1. kobran skriver:

    obehagligt att de har på sig tröjor.


Leave a Reply