Homintern

Under 1940- och 50-talet florerade tron på en världsomspännande (manlig) homosexuell konspiration som styrde kulturvärlden, särskilt Hollywood, och en gång om året möttes för att bestämma det framtida dammodet. det var allmänt känt att man var tvungen att ha sex med medlemmarna i nätverket för att överhuvudtaget komma någonvart inom kändisvärlden. Konspirationen kallades Homintern, Homosexuella internationalen, efter Kominterns mönster,  och vissa ljushuvuden, som presidenterna Truman och Nixon, var övertygade om att det var en sovjetisk komplott mot de kristna amerikanerna och deras värdefulla kroppsvätskor som skulle omvända deras barn till att bli homofiler genom att introducera homosexuella teman i kulturen, t ex Batmans förhållande till Robin.

Den sorgliga sanningen är väl att homosexuella vid den här tiden tvingades leva i en sorts konspiration. För att dölja sin sexualitet för omvärlden tvingades de ständigt smyga och utveckla hemliga mötesplatser och kodspråk. Ständiga rykten florerade om vem som var bög eller flata. Sedan HBT-personer tillkämpat sig ett utrymme för öppenhet så finns det ingen som längre tror på Homintern.

Utom Joe Labero då, som 2007 förklarade för tidningen Kupé att anledningen till att han aldrig slagit igenom i USA är för att Las Vegas styrs av en judisk-homosexuell konspiration som inte vill släppa fram en ”blond viking”. Det beror alltså inte på att Joe Labero är en ganska sunkig typ av underhållare som säger ”looki, looki” och drar fram en kanin ur en hatt.

Facebook-kommentarer:

One Response to “Homintern”

  1. kajsa skriver:

    jag tror fortfarande på’t. det är därför jag inte kommit nån stans i show biz. ja, det måste helt enkelt vara därför.


Leave a Reply